Linssien laitto silmiin

Piilolinssin asennus silmään on varsin helppo toimenpide mutta sen voi varmasti tehdä myös väärin jos et noudata annettuja ohjeita tarkasti. Piilolinssireseptiä optikolta hankkiessasi saat alustavaa koulutusta linssien käytössä ja tämän tarkan ohjeen avulla piilolinssien laitto silmiin käy turvallisesti ja nopeasti. Väärin asetetut piilarit voivat rasittaa tai jopa vahingoittaa silmää. Koita aluksi varata linssien laittoon runsaasti aikaa, tässäkään asiassa kukaan ei ole mestari syntyessään. Huolellinen valmistautuminen takaa onnistuneen toimenpiteen.

Vaihe 1 – Valmistelut

 1. Lue piilolinssien mukana tullut hoito-ohje huolellisesti läpi ennen kuin aloitat asettamisen. Joissain harvoissa malleissa saattaa olla poikkeavia toimintatapoja.
 2. Paras paikka asettaa linssit on hyvin valaistun kylpyhuoneen pesualtaan äärellä. Puhdista siis pesuallas huolellisesti ja aseta tulppa paikalleen jotta linssi ei vahingossa putoa viemäriin.
 3. Aseta kaikki tarvitsemasi välineet pesualtaan reunalle eli linssipakkaus tai kotelo, linssien/silmän kosteutusneste, nestemäinen käsisaippua ja käsipyyhe.
 4. Pese kätesi huolellisesti käsisaippualla.
 5. Kuivaa kätesi nukkaamattomalla pyyhkeellä.

Vaihe 2 – Piilolinssin laitto

 1. Ota tavaksi asettaa aina tietynpuoleisen silmän linssi ensin. Esimerkiksi jos olet oikeakätinen niin oikean silmän linssi ensin. Näin vähennät riskiä asettaa linssi väärään silmään.
 2. Ota silmää vastaava linssi kotelosta tai pakkauksesta ja aseta se ”paremman” kätesi etusormen päälle.
 3. Piilolinssi oikein ja väärinpäinTiedät että linssi on oikeinpäin kun sen reuna kaartuu tasaisen pyöreästi. Kun linssi on väärinpäin, reunat ovat terävät.
 4. Kostuta linssi siihen tarkoitetulla liuoksella
 5. Katso peiliin suoraan eteenpäin ja avaa silmäsi mahdollisimman leveäksi asettamista varten. Käytä vapaan käden keski- tai etusormea nostaaksesi yläluomen pois tieltä. Käytä ”paremman” kätesi etusormea vetääksesi alaluomen pois tieltä.
 6. Kuljeta linssi hitaasti etusormellasi kohti silmän keskiosaa eli iiristä. Kun linssi koskee silmääsi, odota rauhassa samalla silmääsi auki pitäen että se tarttuu kiinni.
 7. Pyrittele silmiäsi ja räpäytä niitä muutaman kerran jotta linssi asettuu oikeaan kohtaan.

Tässä vielä ohje piilolinssien poistoon silmistä.

Vinkkejä

Jos linssi tuntuu silmässä heti epämukavalta niin se saattaa olla väärinpäin tai huonosti puhdistettu.

Piilolinssien laitto saattaa tuntua aluksi erittäinkin hankalalta mutta muutamien viikkojen kuluessa asettaminen helpottuu. Se on kuin pyörällä ajaminen!

Kätevä tapa valmistella silmää linssin laittoon jo ennen ensimmäisenkään linssin asettelua on varovasti kosketella pelkällä (hyvin pestyllä) sormenpäällä silmää. Näin silmä tottuu operaation eikä silmän sulkemisreaktio ole niin voimakas kun alat laittamaan piilolinssiä oikeasti.

Pese kätesi mieluummin hajustamattomalla nestesaippualla kuin palasaippualla koska se sisältää vähemmän öljyjä.

Käytä linssin säilyttämiseen ja desinfiointiin vain optikon sinulle määräämää piilolinssinpuhdistus-liuosta ja noudata sen pakkauksessa olevaa yksilöllistä ohjetta.

Erillisten liuosten käyttö on yleisesti turvallisempaa kuin yhden ”kaikki samassa” yhdistelmäliuoksen käyttö säilytykseen ja kostutukseen.

Piilarien laitto videoita

Tässä lopuksi vielä muutama video jotka varmasti selkiyttävät toimenpidettä. Videoilla esitellyt tavat saattavat poiketa aavistuksen antamastamme ohjeesta mutta perusperiaate on sama ja voit esimerkiksi valita vapaasti millä sormella asetat piilolinssin vaikka annoimmekin suosituksen.

Piilolinssien asennus ja poisto (Howcast @ Youtube)
Miten piilolinssi laitetaan silmään (eHow @ Youtube)

Piilolinssit365.com

Miltä kuulostaisi jopa 60% halvemmat piilolinssit suoraan kotiin toimitettuna? Me esittelemme netin parhaat piilolinssikaupat ja tarjoukset sekä kerromme kaiken oleellisen piilolinssien käytöstä.

Parhaat piilolinssikaupat

Mitä piilolinssityyppiä käytät?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...