Piilolinssien käyttöopas

Piilolinssi on näön korjaamiseen tarkoitettu, suoraan silmän sarveiskalvon (corea) päälle asetettava linssi. Nykyaikaiset piilolinssit on useimmiten valmistettu muovista joten niitä on entistä turvallisempi käyttää. Piilolinssejä voi käyttää näön korjaamiseen silmälasit kokonaan korvaamalla, satunnaisesti silmälasien ohella tai ilman vahvuuksia ulkonäöllisistä syistä. Jotkin piilolinssit korvaavat lievästi myös värisokeutta. Piilolinsseillä voi siis myös muuttaa silmien omaa väriä tai voit hankkia haluamasi kuvan tai kuvion silmän pinnalle niiden avulla. Harvinaisempi kolmas piilolinssityyppi on suojaava linssi jota voidaan käyttää silmävamman hoidossa. Käyttötarkoituksen lisäksi piilolinssit voidaan jakaa myös käyttöajan mukaan. Luokkia ovat kertakäyttölinssit, kuukausilinssit (käytetään n. 2-4 viikkoa) ja jatkuvakäyttöiset linssit. Uutuutena markkinoille on tullut myös hengittäviä pitkäaikaislinssejä joita ei välttämättä tarvitse ottaa pois silmästä yöksi.

Voit saada näköä korjaavat piilolinssit oli näkövirheesi lähes minkä laatuinen tahansa. Piilolinssejä on saatavana liki- ja kaukotaittoon, aikuisnäköön ja jopa hankalaan hajataittoon. Oikeanlaisen piilolinssin valinnassa kannattaa aina kääntyä optikon puoleen. Netistä itse etsimällä voit säästää muutaman euron mutta vaiva ei ole sen arvoista ja saattaa olla jopa terveydelle vaarallista. Noudata aina ammattilaisen antamia hoito- ja käyttöohjeita, näin vältyt mahdollisilta tulehduksilta ja muilta terveysvaaroilta. Väärinkäytöstä voi seurata esimerkiksi vaurioita silmän pintaan joista seuraa yleensä tulehdus tai jopa pysyvä vaurio. Voimakkuuden lisäksi piilolinssien kaarevuus, materiaali, halkaisija ja mahdollinen sylinterivoimakkuus voidaan määrittää käyttäjän tarpeiden mukaan. Voi olla myös terveydellisiä syitä jotka estävät piilolinssien käytön kokonaan. Näitä ovat esimerkiksi kuivat silmät tai allergia, käänny ammattilaisen eli optikon puoleen selvittääksesi soveltuvuutesi.

Piilolinssit tarvitsevat hiukan enemmän ja säännöllisempää huoltoa kuin silmälasit. Yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä on linssien säännöllinen desinfiointi. Tämä poistaa linssiin kertynyttä bakteeristoa ja proteiinia. Linssien desinfiointiin on olemassa siihen varta vasten tarkoitettuja nesteitä, vesijohtovettä ei missään nimessä tule käyttää sen sisältämien mikro-organismien takia.

Piilolinssin asettaminen sarveiskalvon pinnalle on todella yksinkertaista. Linssi pysyy kiinni pelkän pintajännityksen avulla joten sinun ei tarvitse kuin asettaa linssi oikeaa kohtaan. Piilolinssin tuottama, korjattu kuva verkkokalvolle on silmälaseja luonnollisempi sillä linssi on lähempänä silmää. Näiden seikkojen takia esimerkiksi urheilijat suosivat piilolinssejä.

Maailmassa on tällä hetkellä yli 130 miljoonaa piilolinssien käyttäjää.

Piilolinssit365.com

Miltä kuulostaisi jopa 60% halvemmat piilolinssit suoraan kotiin toimitettuna? Me esittelemme netin parhaat piilolinssikaupat ja tarjoukset sekä kerromme kaiken oleellisen piilolinssien käytöstä.

Parhaat piilolinssikaupat

Mitä piilolinssityyppiä käytät?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...