Yötäpäivää- eli jatkuvakäyttöiset piilolinssit

Jatkuvakäyttöiset linssit ovat kuin kuukausikäyttöiset linssit mutta niitä ei tarvitse poistaa silmästä yön ajaksi koko käyttöjakson aikana. Normaali käyttöjakso on yleensä yhdestä neljään viikkoa. Tämä on mahdollista niiden erittäin hyvän happea läpäisevän valmistusmateriaalin ansionsta, silmän hapenottokyky siis säilyy myös yön aikana. Näinollen puhdistus ja käsittely on huolettomampaa kuin perinteisten kuukausilinssien. Tästä syystä tämä uusi linssityyppi on myös kasvattanut suosiotaan jatkuvasti.

Yötäpäivää linssien käyttö ja hygienia

Vaikka jatkuvakäyttöisiä linssejä voi pitää silmissä pitkiäkin ajanjaksoja on niiden puhdistus aika ajoin suositeltavaa. Jokaöisestä puhdistuksestakaan ei ole varsinaisesti mitään haittaa. Yötäpäivää linssien käyttäjän suositellaankin hankkimaan linssien puhdistustarpeet (puhdistusneste ja kotelo) vaikka se ei välttämättä pakollista olisikaan. Yötäpäivää linsseihin kertyy bakteereja aivan samalla tapaa kuin muihinkin linssityyppeihin joten säännöllinen puhdistus parantaa käyttömukavuutta. Muista kuitenkin että vaikka poistaisit linssit silmistä yön ajaksi, tämä ei pidennä niiden käyttäajanjaksoa. Suositellun yhden – neljän viikon käyttöjakson lisäksi käyttöaikaan vaikuttaa myös optikon suositus, jatkuvakäyttöiset linssit eivät nimittäin sovi kaikille. Esimerkiksi kuivat silmät voivat olla käytön esteenä.

Jatkuvakäyttöisten linssien hinta

Edistyneemmän ja hankalamman valmistusprosessin takia yötäpäivää linssit ovat hieman kalliimmat kuin lähes vastaavat kuukausilinssit. Hintaero ei kuitenkaan ole suuri. Nettikaupoissa 6kpl laatikko yötäpäivää linssejä maksaa alkaen n. 25 euroa. Tällä hetkellä edullisimpia jatkuvakäyttöisiä linssejä myy LensOn.

Linssityypin plussat ja miinukset

+ Erittäin hyvä hapenläpäisykyky jonka ansiosta voidaan käyttää yötäpäivää

+ Ei tarvitse välttämättä puhdistaa käyttöjakson aikana, puhdistus tosin ei vahingoitakaan linssiä

+ Ei joka-aamuista linssinasettelurutiinia

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit ovat hieman kalliimmat kuin kuukausilinssit

Piilolinssit365.com

Miltä kuulostaisi jopa 60% halvemmat piilolinssit suoraan kotiin toimitettuna? Me esittelemme netin parhaat piilolinssikaupat ja tarjoukset sekä kerromme kaiken oleellisen piilolinssien käytöstä.

Parhaat piilolinssikaupat

Mitä piilolinssityyppiä käytät?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...