2-4 viikon välein vaihdettavat kuukausilinssit

Kuukausilinssi on Suomen tämän hetken suosituin piilolinssityyppi ja niitä suosivat erityisesti säännöllisesti piilolinssejä käyttävät. Kuukausilinssillä tarkoitetaan päivisin käytettävää n. kahden – neljän viikoin välein uusittavaa linssiä. Tarkan vaihtovälin määrittää optikko valmistajan ohjeen mukaisesti. Vaihtoväli voi siis vaihdella myös käyttäjän mukaan. Linssin soveltuvuus käyttäjälle ja vaihtoväli riippuu mm. silmien luonnollisesta kosteudesta ja proteiinin kertymisnopeudesta. Yön ajaksi linssi poistetaan silmästä ja puhdistetaan linssien desinfiointiin tarkoitetulla nesteellä. Kuukausilinssejä on saatavana lähes kaikilla mahdollisilla ominaisuuksilla eli niistä löytyy sopiva vaihtoehto oli näkövirheesi minkä laatuinen tahansa. Kuukausilinssit sopivat hyvin niin aloittelijalle kuin pitempäänkin piilareita käyttäneelle.

Kuukausilinssien käyttö ja hygienia

Kuukausilinssit otetaan aina yön ajaksi pois silmistä jonka yhteydessä linssi puhdistetaan. Puhdistus tapahtuu laittamalla linssit yän ajaksi piilolinssikoteloon jossa on linssien desinfiointiin tarkoitettua liuosta. Kuukausilinssien hapenläpäisykyky heikkenee käytön aikana ja valmistaja on tämän perusteella määrittänyt sen käyttöiän, yleensä kaksi tai neljä viikkoa. Linssejä tulee puhdistaa säännöllisesti koko käyttöiän ajan sillä sen pintaan kertyy bakteereja ja proteiinia. Likainen linssi saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa jopa silmätulehduksen. Noudata siis valmistajan ilmoittamaa maksimikäyttöaikaa. Kuukausilinsseistä on uusilla materiaaleilla onnistuttu valmistamaan myös satunnaisesti yöksi silmään jätettäviä malleja.

Linssityypin hinta

Kuukausilinssit ovat yksi edullisimmista linssityypeistä säännöllisessä käytössä. Yhtä linssiparia voi käyttää jopa kokonaisen kuukauden ennen vaihtotarvetta Nettikaupoissa 6kpl laatikon kuukausilinssejä hinnat alkavat n. 20 eurosta. Tällä hetkellä halvimpia kuukausilinssejä myy LensOn.

Kuukausilinssien plussat ja miinukset

+ Kuukausilinssi on käytössä edullinen

+ Linssien ominaisuuksissa ja materiaaleissa on suosiosta johtuen paljon valinnanvaraa

+ Kuukausilinssejä on saatavana myös erilaisilla kuvioilla ja väreillä varustettuna sekä taittovirhettä korjaavana

Puhdistettava päivittäin

Proteiinin kertymisen takia käyttömukavuus saattaa heiketä käyttöjakson loppua kohden

Piilolinssit365.com

Miltä kuulostaisi jopa 60% halvemmat piilolinssit suoraan kotiin toimitettuna? Me esittelemme netin parhaat piilolinssikaupat ja tarjoukset sekä kerromme kaiken oleellisen piilolinssien käytöstä.

Parhaat piilolinssikaupat

Mitä piilolinssityyppiä käytät?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...