Etusivu » Lyhenteet ja merkinnät

Tulkitse piilolinssilyhenteitä ja pakkausmerkintöjä

ADD (Added) = Monitehopiilolinssien lukemisen ja lähikatselun lisävahvuus. Luku ilmoitetaan dioptreina (D).
AX (Axis) = Hajataiton akselisuunta. Ilmoitetaan astelukuna välillä 0 ja 180. Luku ilmoitetaan vain kun korjataan hajataittoa.
BC (Base curve) = Piilolinssin peruskaarevuus millimetreinä ilmoitettuna. Arvon tulisi vastata sarveiskalvosi kaarevuutta.
BRAND = Piilolinssin valmistajan nimi.
COLOR = Linssin väri. Tämä ilmoitetaan vain värillisille piilolinsseille kun linssillä muutetaan tai korostetaan silmäsi väriä.
CW / FTW (Continuous wear / Full time wear) = Jatkuvakäyttöinen eli ns. yötäpäivää linssi. Voidaan jättää silmään nukkumaan mennessä. Sama asia kuin EW mutta yleensä pitempi-ikäinen.
CYL (Cylinder) = Toorisissa linsseissä käytetty lyhenne joka kertoo sylinteriarvon. Käytetään vain kun korjataan hajataittoa ja luku ilmoitetaan dioptreina (D).
DD (Daily disposable) = Kertakäyttölinssi
DIA (Diameter) = Piilolinssin halkaisija millimetreinä ilmoitettuna. Tämä on erittäin tärkeä arvo sillä se määrittää miten linssin reunat asettuvat silmääsi.
DW (Daily wear) = Päivisin käytettävä piilolinssi. Poistetaan silmistä yön ajaksi.
EW (Extended wear) = Yötäpäivää linssi
OD tai RE (Oculus dexter / Right eye) = Oikea silmä
OS tai LE = (Oculus sinister / Left eye) = Vasen silmä
OU (Oculus utro) = Molemmat silmät
PWR (Power) = Piilolinssin taittovoimakkuus dioptreina (D). Taittovoimakkuudella korjataan etäisyysnäköä. Plus (+) merkki tarkoittaa kaukonäön korjaamista (hyperopia) ja miinus (-) merkki lähinäön (myopia)
RGP (Rigid Gas Permeable) = Todella pitkäikäinen kova piilolinssi. Ei kuitenkaan kovin suosittu koska ovat epämukavammat silmässä kuin pehmeät linssit.
SCL (Soft contact lens) = Pehmeä piilolinssi

Wikipediasta löydät lisää harvinaisempia piilolinssilyhenteitä ja pakkausmerkintöjä.