Etusivu » Piilolinssien poisto

Piilolinssien poistaminen silmästä

Ensimmäisiä piilolinssejä hakiessasi optikkosi kertoo sinulle linssien hoidosta sekä niiden laittamisesta silmään ja silmästä poistamisesta. Jos haluat virkistää muistiasi tai muuten vain opiskella linssien käyttöä jo etukäteen niin täältä löydät perusteelliset ohjeet piilolinssien poistamiseksi silmistä. Menetelmiä on useampia ja kokeilemalla löydät itsellesi mukavimman vaihtoehdon. Muista hygienia myös piilolinssejä poistaessasi. Pese kädet huolellisesti nestemäisellä saippualla ennen toimenpidettä ja pidä piilolinssikotelo valmiina lähettyvillä. Sinua saattaa kiinnostaa myös piilolinssien laitto -ohje.

Pinssiote

Pidän ”huonomman” käden sormella yläluomea paikallaan. Pidä kirjoituskäden nimettömällä tai keskisormella kiinni alaluomesta. Katso samalla suoraan eteenpäin ja nipistä linssi paremman käden etusormen ja peukalon väliin.  Vedä linssiä varovasti ulospäin pois silmästä. Ajan myötä totut toimenpiteeseen jolloin luomista ei välttämättä tarvitse enää pitää kiinni.

Liu’uttaminen

Katso yläviistoon ja pidä paremmalla kädelläsi kiinni alaluomesta. Vedä piilolinssiä etusormellasi alaspäin kunnes se lähtee pois paikoiltaan, älä irrota sormeasi linssistä tässä vaiheessa. Nyt voit poistaa linssin silmästä nipistämällä sen etusormen ja peukalon väliin.

Vinkkejä

Etenkin pehmeitä linssejä on helppo naarmuttaa terävillä kynsillä. Ole siis huolellinen varsinkin kun vielä harjoittelet piilolinssien poistamista.

Pahin moka jonka voit tehdä linssiä poistaessa on yrittää poistaa linssiä joka ei silmässä edes ole! Voit tarkistaa onko linssi vielä silmässä sulkemalla toisen silmäsi ja tarkastamalla näkösi. Jos näet hyvin, linssi on vielä silmässä.

Piilolinssien poistaminen -videoita

Pehmeiden piilolinssien poistaminen silmästä (eHow @ Youtube)

Miten kova piilolinssi poistetaan silmästä (eHow @ Youtube)