Etusivu » Moniteholinssit

Monitehopiilolinssit opas

Moniteholinsseissä (engl. multifocal) lukuvoimakkuus on linssin keskiosassa ja kaukovoimakkuus yleensä linssin ulkoreunalla. Moniteholinssit sopivatkin siis erityisesti aikuis- eli ikänäköisille lukulasien korvaajaksi. Voimakkuudet on moniteholinsseissä toteutettu liukuvasti eli monitehosilmälaseilla esiintyvää äkillistä siirtymäkohtaa voimakkuudelta toiselle ei tapahdu. Monitehopiilolinsseillä näet siis tarkasti niin lähelle, kauas kuin välietäisyyksillekin. Moniteholinsseistä on olemassa kuukausikäyttöisiä-, yötäpäivää- ja kertakäyttöisiä malleja.

Jos näköä ei saada korjattua tälläkään linssityypillä on mahdollista kokeilla ns. monovisio tekniikkaa. Tämä tarkoittaa käytännössä kummankin silmän taittovirheen korjaamista erikseen perinteisten piilolinssien avulla. Toinen silmä korjataan katsomaan lähelle ja toinen kauas. Kysy optikoltasi lisää tällaisesta mahdollisuudesta.

Moniteholinssien käyttö ja hygienia

Moniteholinssit voi valita kaikilla eri käyttöajanjaksoilla. Linssien käyttömukavuus ja huoltotarve vaihtelee sen mukaan valitsetko kuukausilinssit, kertakäyttölinssit vai yötäpäivää linssit. Lue lisää eri linssityypeistä em. linkeistä.

Linssityypin hinta

Monitehopiilolinssit ovat hieman kalliimmat kuin vastaavat normaalilinssit. Hinnoittelu riippuu myös valitsemastasi käyttöjakson pituudesta. Kuuden kappaleen pakkaus kuukausi moniteholinssejä maksaa nettikaupoissa alkaen 35 euroa. 30kpl pakkaus kertakäyttöisiä moniteholinssejä alkaen 25€. Hyvä valikoima huippuedullisia monitehopiilolinssejä löytyy LensOn verkkokaupasta.

Monitehopiilolinssien plussat ja miinukset

+ Voimakkuudet on monitehopiilarissa toteutettu liukuvasti eli näet niillä tarkasti kauas, lähelle ja välietäisyyksille

+ Perinteisistä monitehosilmälaseista tuttua hyppäystä voimakkuudelta toiselle ei esiinny

Monitehopiilolasit ovat kalliimmat kuin normaalit piilolinssit